Najlepšie remosky
Autor: Lenka Riganová, Kristína Lóciová | 12. 01. 2022
Tieto remosky odporúčame
Vylepšený nástupca klasickej Remosky
Priama nástupkyňa originálnej, legendárnej Remosky so 60-ročnou tradíciou.
od 110 €
Exkluzívny rad Remosky
Limitovaná edícia Remosky vo výbave s dvoma pokrievkami umožňuje variť aj piecť v jednom.
od 149 €
Spoľahlivá za dobrú cenu
Obľúbená pečenka značky ETA so spoľahlivým výkonom, za skvelú cenu.
od 112 €
Recenzie remosiek
Uplynulých 15 hodín sme strávili hľadaním, výberom, porovnávaním a hodnotením najlepších elektrických panvíc na pečenie, známych aj pod pojmom remosky či pečenky.
Po dôkladnej analýze sme vybrali 7 najlepších modelov, ktorých recenzie vám dnes prinášame. Nechýba ani praktický návod, na čo sa pri výbere elektrickej panvice na pečenie zamerať, a dozviete sa i odpovede na najčastejšie kladené otázky pri výbere remosky.
Ako sme hodnotili
Remosky sú vo svojej podstate jednoduché zariadenia s nenáročnou obsluhou, a preto ani ich výber nemusí byť komplikovaný.
Dôležité je zohľadniť ponúkaný objem, ktorý prezrádza, koľko jedla možno v elektrickej panvici na pečenie naraz pripraviť.
Netreba zabúdať ani na príkon, od ktorého sa zas odvíja rýchlosť ohrevu remosky, a teda v neposlednom rade aj to, ako dlho bude príprava jedla trvať.
Počas nášho hodnotenia sme sa pozreli aj na kvalitu spracovania a použité materiály. Do úvahy sme vzali i skúsenosti používateľov s danými modelmi, uverejnené na portáloch Heureka.sk a Alza.sk.
Víťaz nášho testu sa môže pochváliť odznakom Náš tip. Špičková remoska vhodná aj pre náročných používateľov od nás získala odznak TOP model. A odznak skvelý pomer Cena/výkon patrí modelu so spoľahlivým výkonom a výhodnou cenou.
Porovnanie remosiek
Príkon | 580 W | 610 W | 580 W | 475 W | 1400 W | 1500 W | 1500 W |
Objem | 4 l | 4,5 litra pre varenie/3 litre pre pečenie | 4 l | 4,3 l | 5 l | 5 l | 1,75 l |
Hodnotenie | |||||||
Plusy | + veľmi úsporný režim + odnímateľný kábel a rukoväť + vylepšený nástupca klasickej Remosky + stojan vhodný aj na servírovanie | + varenie, pečenie aj dusenie na všetkých zdrojoch tepla vrátane indukcie + dve pokrievky + moderný dizajn so silikónovými prvkami + jednoduché ovládanie | + dve pokrievky + na pečenie aj varenie + vhodná na všetky typy sporákov + povrch z nehrdzavejúcej ocele + objem | + úsporná prevádzka + bohatá výbava + kvalitný materiál + bezpečnostná poistka + objem + prijateľná cena + využiteľná doma aj na cestách | + zaujímavý dizajn + panvica 6 v 1 + termostat + odnímateľný regulátor teploty so svetelnou signalizáciou + objem + výhodná cena | + multifunkčné využitie + nepriľnavý povrch CeraCook + možnosť regulácie teploty až do 240 °C + veľký objem, vhodná do väčšej rodiny + výhodná cena | + jednoduché ovládanie + možnosť voľby teploty + nepriľnavý povrch + všestranné využitie + výhodná cena |
Mínusy | - na pokrievke zostávajú odtlačky prstov | - vyššia cena - nie je vhodná na použitie so soft-tlakovým vekom | - vyššia cena | - chýba časovač | - krátka šnúra | - nie je vhodná na dusenie | - objem iba 1,75 litra/len do malých rodín |
Cena | 110 € | 149 € | 134 € | 112 € | 36 € | 36 € | 28 € |
(Zelenou farbou sú vyznačené najvýhodnejšie parametre. Červenou farbou sú vyznačené najmenej výhodné parametre.)
Akciové ponuky remosiek v overených eshopoch
Recenzie jednotlivých modelov
1. REMOSKA P32F/01 4 l Prima Glass -
Nástupca Remosky Classic
príkon 580 W • objem 4 l • priemer 29 cm • bez časovača • bez možnosti regulácie teploty
Prvé miesto v našom hodnotení obsadila obľúbená Remoska P32F/01 Prima Glass, ktorá má spomedzi všetkých dostupných modelov najbližšie ku klasickej legendárnej Remoske.
Tento model disponuje misou s objemom 4 litre - je preto ideálny do každej väčšej rodiny. Misa je vyrobená z hliníka a má nepriľnavý teflónový povrch.
Veľmi dôležitou súčasťou Remosky je i pokrievka z antikorového plechu (vidno na nej však stopy odtlačkov prstov), v ktorej sa nachádza tepelná špirála. Na jej vrchu sú tiež dierky slúžiace na odvádzanie pary, ako aj stojanček pre bezproblémové položenie pokrievky na pracovnú dosku, bez jej poškodenia.
Na pokrievke ďalej nájdete i priehľadné okienko, cez ktoré môžete sledovať prípravu jedla. Remoska je však dostupná aj vo vyhotovení bez okienka. Na pokrievke je tiež napojený odnímateľný prívodný kábel.
Misa je počas prevádzky uložená na plastovom stojane, ktorý zároveň skvele poslúži aj pri servírovaní.
Celé ovládanie Remosky prebieha jediným tlačidlom, ktorým sa prístroj zapína i vypína. Remoska teda nemá žiaden termostat ani časovač. Pracuje pri konštantnej teplote v rozmedzí od 160 - 180 °C. Ovládanie Remosky je tak skutočne jednoduché a zvládne ho naozaj každý.
Príkon modelu s objemom 4 litre je 580 W. V ponuke je však i Remoska s objemom 2 litre a s príkonom 400 W.
Multifunkčné využitie robí z Remosky naozaj všestranného kuchynského pomocníka, s ktorým možno piecť, dusiť, vysmážať či ohrievať.
Výhody
Nevýhody
Orientačná cena
110 €
Hodnotenie
NÁŠ TIP: Vynovenú verziu pôvodnej legendárnej Remosky sme testovali aj u nás v redakcii. Ako sme s ňou boli spokojní? Dozviete sa v našej podrobnej recenzii doplnenej aj o fotografie a video.
2. REMOSKA T42/42 Tria Lite -
Limitovaná edícia, ktorá varí, pečie aj dusí
príkon 610 W • objem 4,5 litra pre varenie/3 litre pre pečenie • priemer 28 cm • vhodný na všetky typy sporákov vrátane indukcie
Pre tých, ktorí majú v obľube multifunkčné zariadenia, sme vybrali model Remoska T42/42 Tria Lite. Tento prístroj spoľahlivo zastúpi hneď niekoľko kuchynských pomocníkov, pretože dokáže variť, piecť aj dusiť.
Rad Remosky Tria Lite je kombináciou misy na pečenie, hrnca na varenie a tiež soft-tlakového hrnca na dusenie pod miernym tlakom. Je vyrobený z hliníka a má trojvrstvový nepriľnavý povrch s čiastočkami oxidu titánu. Vďaka tejto výbave je vhodný dokonca na všetky typy sporákov vrátane indukcie.
Hrniec má využiteľný objem 4,5 l pri varení a 3 l pri pečení. Jeho priemer je 28 cm a výška 13 cm. Opatrený je aj dvoma tepelne odolnými úchytmi až do teploty 220 °C. Remosku Tria Lite vďaka tomu možno využívať aj pri pečení v rúre.
Oproti radu Remoska Prima Glass je Remoska Tria Lite viac multifunkčná, pričom disponuje dvoma špeciálnymi pokrievkami, kde vďaka unikátnej konštrukcii je možné len výmenou hornej pokrievky premeniť produkt na hrniec na pečenie alebo hrniec na varenie. Na výber máte dokonca z troch farebných variantov pokrievky - čiernu, elegantnú šedú alebo bielu.
Vzhľadom na to, čo všetko táto špičková Remoska ponúka, si z nášho hodnotenia právom odnáša titul TOP model a odporúčame ju každému, kto hľadá kvalitné zariadenie.
Výhody
Nevýhody
Orientačná cena
149 €
Hodnotenie
3. REMOSKA D52F/10 4 l Dua Glass -
Na pečenie i varenie
príkon 580 W • objem 4 l • priemer 29 cm • bez časovača • bez možnosti regulácie teploty
Pri originál Remoskách ešte chvíľu zostaneme, pretože modely od tohto populárneho československého výrobcu majú čo ponúknuť. A to platí aj o Remoske D51F/10 4 l Dua Glass.
Tento elektrický hrniec na pečenie má až 4-litrový objem, čo znamená, že v ňom pripravíte až 6 porcií jedál.
Možno ho používať klasicky ako rúru na pečenie, teda po zapojení do elektrickej siete, alebo tiež aj ako hrniec na varenie na sporáku.
Na použitie pri pečení slúži veko s vykurovacím telesom (s príkonom 580 W). To je vyrobené z antikorového plechu a navrchu má sklenené okienko. Druhé veko, resp. sklenená pokrievka je zhotovená z tvrdeného bezpečnostného skla a poslúži na zakrytie hrnca počas varenia.
Hrniec ako taký je vhodný na použitie na všetkých typoch sporákov - indukčných, sklokeramických, plynových či elektrických.
Ani tento model, rovnako ako všetky ostatné značky Remoska, nemajú vo výbave časovač ani termostat na reguláciu teploty. Ovládajú sa len za pomoci spínača.
Výhody
Nevýhody
Orientačná cena
134 €
Hodnotenie
4. ETA Pečenka Plus 0133 90020 -
Spoľahlivý model za dobrú cenu
príkon 475 W • objem 4,3 l • bez časovača • bez možnosti regulácie teploty
Cenovo dostupnejšími alternatívami populárnych Remosiek Original sú tzv. pečenky, pochádzajúce od výrobcu ETA. Z tohto radu sme pre vás vybrali ETA Pečenku Plus 0133 90020. Čo všetko ponúka a čo má spoločné, ale aj odlišné s Remoskami Original?
ETA Pečenka Plus 0133 90020 je rovnako ako Remoska elektrický hrniec určený v prvom rade na pečenie, no pripravované jedlo v ňom tiež možno dusiť či smažiť.
Od Remosky Original sa líši hrncom, ktorý nemá oválny, ale štvorcový tvar. Je potiahnutý teflónovým povrchom, ktorý zabraňuje pripáleniu jedla počas prípravy.
Hrniec je uložený v stojane, ktorý počas celej doby prevádzky zostáva chladný. Vďaka tomu, ako aj vďaka dvom rukovätiam, ho možno bezpečne používať aj pri servírovaní.
Samozrejmosťou tejto pečenky je aj štvorcová pokrievka s priehľadným okienkom určeným na kontrolu jedla počas jeho prípravy.
Pečenka sa zapne iba vtedy, keď je správne "poskladaná", čo môže byť pre niekoho výhodou, no pre iného zas mínusom. Jej súčasťou je totiž bezpečnostná poistka, resp. kolíček, ktorého životnosť je pri častom používaní pečenky otázna.
Napriek tomuto malému nedostatku musíme konštatovať, že pečenka ETA má naozaj čo ponúknuť a navyše aj za prijateľnú cenu. Preto jej od nás patrí odznak skvelý pomer Cena/výkon.
Výhody
Nevýhody
Orientačná cena
112 €
Hodnotenie
5. Vigan Mammoth EPAN30 -
Multifunkčná panvica 6 v 1
príkon 1400 W • objem 5 l • hmotnosť len 2,6 kg • s 5-stupňovým termostatom
Tak, a prehupli sme sa k zariadeniam z najnižšej cenovej kategórie. Všestranná elektrická panvica Vigan Mammoth EPAN30 potvrdzuje pravidlo “za málo peňazí veľa muziky”, pretože bez problémov nahradí hneď šesť spotrebičov. Môžete v nej tak nielen vyprážať, ale aj dusiť, variť, zapekať, ohrievať a grilovať.
V panvici s objemom 5 litrov pohodlne pripravíte dostatok výborného jedla pre celú svoju rodinu či priateľov. A čo je na tom najlepšie - využijete ju nielen v kuchyni, ale vďaka jej kompaktnosti a nízkej hmotnosti si ju pokojne zbaľte aj na chalupu, resp. na dovolenku. Budete ju tak mať poruke všade, kde chcete pripravovať rýchle a chutné jedlo.
Spokojní budú aj priaznivci zdravého stravovania, pretože so svojou nepriľnavou povrchovou úpravou nevyžaduje ani kvapku oleja či tuku. Gumové nožičky zaistia panvici stabilitu a k bezpečnosti prispievajú aj tepelne odolné madlá, preto vám nehrozí nepríjemné popálenie. Na panvici nájdete aj odnímateľný regulátor teploty so svetelnou signalizáciou. Požadovanú teplotu na prípravu jedla si pohodlne nastavíte za pomoci 5-stupňového termostatu. Ten ponúka totiž nemalé rozpätie - od 0 do 240 °C.
Nakoniec nám nedá nespomenúť aj ultra jednoduchú údržbu panvice, čo oceníte nielen na cestách, ale aj pri jej každodennom používaní.
Výhody
Nevýhody
Orientačná cena
36 €
Hodnotenie
6. SOGO SS-10011 -
Pre veľkú rodinu
príkon 1500 W • objem 5 l • priemer 32 cm • bez časovača • s termostatom
Do kategórie z nižšou cenou zaraďujeme aj model SOGO SS-10011, ktorý kúpite už za cenu pohybujúcu sa okolo 36 €.
V tejto elektrickej viacúčelovej panvici možno smažiť, dusiť, variť, zapekať či piecť. Dosahuje príkon až 1500 W.
Pozostáva z troch základných častí - panvice, v ktorej prebieha príprava jedla, pokrievky a stojana.
Pozrime sa najprv na panvicu. Tá má okrúhly tvar a špeciálny nepriľnavý povrch zabraňujúci pripáleniu jedla. Zároveň je zárukou jednoduchej údržby.
Sklenená odolná pokrievka je vybavená ventilačným otvorom určeným na únik pary.
Veľmi významnou súčasťou je i stojan, ktorý ma dve tepelne odizolované držadlá. Na jeho spodnej časti sa nachádzajú gumové nožičky pre maximálnu stabilitu a bezpečnosť.
K stojanu sa pripevňuje i regulátor teploty s napájacím prívodom. Termostat možno nastaviť
v niekoľkých teplotných stupňoch.
Výhody
Nevýhody
Orientačná cena
36 €
Hodnotenie
7. Tristar PZ-2963 -
S malým objemom
príkon 1500 W • objem 1,75 l • priemer 30 cm • bez časovača • s termostatom
Výber najlepších remosiek uzatvárame modelom Tristar PZ-2963. Ten je vhodný predovšetkým pre menej náročných používateľov, ktorí hľadajú jednoduché zariadenie za výhodnú cenu.
Táto elektrická panvica sa od prechádzajúcich modelov líši v prvom rade menším objemom, konkrétne 1,75 l, čo značí jej využitie pre jednotlivca či maximálne dvojčlennú rodinu.
Disponuje výhrevným telesom s príkonom 1500 W a možnosťou nastavenia teploty v piatich teplotných stupňoch - v rozmedzí od 110 - 280 °C.
Tvoria ju tri časti - sklenená pokrievka s otvorom na odvádzanie prebytočnej pary, stojan a samotná panvica.
Za zmienku rozhodne stojí i nízka cena okolo 28 €, za ktorú táto spoľahlivá elektrická panvica na pečenie môže byť vaša.
Výhody
Nevýhody
Orientačná cena
28 €
Hodnotenie
Ako vybrať remosku?
Remoska je pomerne jednoduchý kuchynský spotrebič, ktorý najčastejšie pozostáva len z troch častí. Veľmi jednoducho sa ovláda a jej zapnutie, ako aj vypnutie, prebieha spravidla stlačením jediného tlačidla.
Aj napriek svojej jednoduchosti však disponuje viacerými dôležitými parametrami, ktoré pri výbere vhodného modelu do vašej kuchyne treba zvážiť. Ide napríklad o objem, veľkosť, ale aj príkon.
Čo všetko si teda pri výbere remosky všímať, aby ste si zaobstarali model, ktorý bude zodpovedať vašim požiadavkám?
Čo je remoska a z čoho pozostáva?
Možnože patríte k mladším ročníkom a s remoskou ako takou doteraz nemáte žiadne skúsenosti. V tom prípade by ste mali vedieť, že ide o elektrické zariadenie, ktoré možno v podstate prirovnať k rúre.
Na rozdiel od klasickej rúry je však remoska kompaktnejšia a v prípade potreby ju možno jednoducho preniesť. Má nižšiu spotrebu energie a je teda úspornejšia.
Možno v nej piecť, zapekať, smažiť, ale tiež dusiť či rozmrazovať a ohrievať.
Remoska Original je československým vynálezom, ktorý bol prvýkrát vyrobený v roku 1957 a registrovanú ochrannú známku získal o sedem rokov neskôr.
Aj napriek tomu, že originál je iba jeden, názov "remoska" sa uchytil natoľko, že sa ním dnes zvyknú označovať všetky zariadenia tohto typu (pekáče s vyhrievaným dnom).
Remoska a jej časti
Panvice na pečenie pozostávajú z troch častí, a to hrnca, veka a stojana.
Do stojana sa vkladá hrniec s vekom. Úlohou stojana je tiež oddeliť horúcu časť remosky od povrchu, na ktorom je položená a predísť tak prípadnému popáleniu. Práve stojan zostáva počas celej prevádzky remosky najchladnejší.
Pre jednoduchú manipuláciu s remoskou nájdete na stojane praktické úchytky.
V hrnci už prebieha samotná príprava jedla. Hrnce remosiek bývajú vyrobené z hliníka a potiahnuté teflónom, ktorý má vynikajúce nepriľnavé vlastnosti.
Odnímateľné veko predstavuje veľmi podstatnú časť remosky, keďže v ňom je zabudovaná tepelná špirála. Nachádza sa na ňom tiež spínač na zapnutie a vypnutie zariadenia.
Kombík zistil
Remoska prerazila aj vo svete, konkrétne v Anglicku. Na svoje narodeniny ju dostal dokonca aj princ Charles.
Ako vybrať remosku? Čo všetko si pri kúpe všímať?
Pri výbere remosky myslite v prvom rade na jej veľkosť a objem, ale tiež na príkon, ponúkané funkcie či použité materiály. Len tak si totiž zaobstaráte model vhodný do vašej domácnosti.
Objem
Objem je pri výbere remosky jedným zo základných kritérií a odvíja sa od veľkosti vašej rodiny, resp. od množstva jedla, ktoré v remoske plánujete naraz pripravovať.
To znamená, že čím väčšia rodina, tým viac jedla a teda pri pečení nepochybne oceníte remosku s veľkým objemom. Platí, že modely s objemom okolo 4 l sú vhodné pre troj- až štvorčlenné rodiny.
Jednotlivci či dvojčlenné rodiny si zas vystačia s modelom s objemom 2 l.
Príkon
Keď už viete, aký objem remosky potrebujete, pozrime sa spoločne na príkon. Ten je udávaný vo wattoch, pod označením W.
O príkone by ste tiež mali vedieť, že súvisí priamo s objemom remosky. Teda čím väčšia remoska, tým väčší i príkon a to platí aj opačne. A teda čím väčší príkon, tým tiež vyššie náklady na elektrickú energiu.
Väčšie modely majú zväčša príkon pohybujúci sa v rozmedzí od 550 po 600 W. Menšie modely zas disponujú príkonom okolo 400 W.
Tvar hrnca
Najčastejšie sa môžete stretnúť s remoskami okrúhleho tvaru. Ich výhodou je, že sa v nich jedlo neprichytáva po rohoch tak, ako pri remoskách štvorcového či obdĺžnikového tvaru.
Rozmery a hmotnosť
Pri výbere by ste nemali zabúdať ani na rozmery remosky a jej hmotnosť.
Tieto parametre sú dôležité najmä v prípade, že máte menšiu kuchyňu a málo úložného priestoru, ale aj v prípade, že plánujete remosku prenášať, napríklad na chatu.
Funkcie
Remosky, elektrické hrnce na pečenie či tzv. pečenky sú jednoduché zariadenia, ktoré neponúkajú nejaké extra funkcie. Aj napriek tomu sa však jednotlivé modely môžu od seba navzájom líšiť nasledovnými vlastnosťami:
- Odnímateľný kábel - najnovšie modely už zvyčajne umožňujú odpojiť kábel od veka, vďaka čomu môžete remosku pohodlne položiť na stôl a servírovať z nej a zároveň ju i jednoduchšie uskladníte.
- Veko s prehľadným okienkom - niektoré modely majú na veku i priehľadné okienko, ktoré umožňuje mať prípravu jedla neustále pod kontrolou.
- Soft-tlakové veko - remosku s týmto druhom veka budete môcť používať pri pomalom varení pod tlakom.
- Hrniec s viacúčelovým využitím - niektoré hrnce na pečenie umožňujú použiť nádobu napríklad aj pri varení na sporáku či pri pečení v klasickej rúre.
- Termostat - vďaka termostatu môžete regulovať teplotu v remoske
Tip od experta
"Elektrickú panvicu využijete nielen doma, ale aj na chate alebo počas kempovania. Niektoré modely elektrických panvíc majú protišmykové podložky, veko s výfukom pary alebo napríklad praktický stojan."
Ako remosku správne používať?
Použitie remosky je naozaj veľmi jednoduché, dokonca jednoduchšie ako použitie klasickej rúry.
Stačí do remosky vložiť jedlo, prikryť vekom, zapojiť do elektrickej siete a stačiť spínač. To je celé. Nie je nutné žiadne predhrievanie, ani nastavovanie teploty či nejakého programu.
Drvivá väčšina remosiek totiž neumožňuje reguláciu teploty, počas prevádzky vždy pracuje pri teplote od 160 - 180 °C. Táto teplota je ideálna pri príprave väčšiny pokrmov a surovín.
Elektrický hrniec na pečenie tiež nie je vybavený žiadnym časovačom - čas prípravy si preto treba odsledovať. V porovnaní s bežnou rúrou je absencia tejto vlastnosti pre mnohých používateľov nevýhodou.
A teraz pár praktických rád k používaniu remosky. Remosku by ste nikdy nemali predhrievať, teda nemala by bežať prázdna. Dôležité je tiež jej primerané naplnenie, odporúča sa do cca 2/3 výšky remosky. Jedlo by sa určite nemalo dotýkať veka.
Rovnako ako bežnú rúru ani remosku by ste počas prevádzky nemali zbytočne otvárať.
Ak potrebujete jedlo premiešať, rozhodne nesiahajte po kovových predmetoch.
Prečo sa rozhodnúť pre elektrický hrniec na pečenie? Remoska a jej výhody
Najčastejšie kladené otázky pri výbere remosky
1. Akú remosku si vybrať?
Na trhu nájdete mnoho elektrických hrncov na pečenie, ktoré sa od seba zvyčajne odlišujú ponúkaným objemom a teda i príkonom, taktiež dizajnom a v neposlednom rade i cenou.
Vyberať môžete z viacerých moderných modelov Remosky Original, ktoré sú nástupcami legendárnej československej Remosky. Práve tieto remosky sa v súčasnosti tešia najväčšej popularite, keďže pochádzajú z rúk výrobcu, ktorý stojí za Remoskou, akú si mnohí pamätáme ešte z naších čias.
V ponuke sú vak aj elektrické hrnce na pečenie, tzv. pečenky od výrobcu ETA či GUZZANTI.
Bez ohľadu na to, pre ktorú značku sa rozhodnete, myslite na základné parametre. Vyberajte podľa veľkosti vašej rodiny, ale i veľkosti vašej kuchyne či vlastností, ktoré u vášho nového pomocníka uvítate.
2. Čo všetko možno v remoske pripravovať?
Remoska má multifunkčné využitie a pripravíte v nej toho naozaj dosť - či už mäso podľa vašej chuti, zapečené cestoviny, koláče, buchty, pizzu, ryby, zeleninu, ryžu, zemiaky a mnoho ďalšieho.
3. Aké programy elektrický hrniec na pečenie ponúka?
Elektrické hrnce na pečenie, alebo aj pečenky či remosky, neponúkajú žiadne programy. Možno ich iba vypínať a zapínať, ide teda o naozaj jednoduché zariadenia, čo je v podstate ich výhodou.
4. Umožňuje remoska reguláciu teploty?
Väčšina remosiek neumožňuje reguláciu teploty. Pracujú totiž s teplotou od 160 do 180 °C, ktorá je považovaná za ideál na prípravu drvivej väčšiny pokrmov.
Nájdu sa však aj také modely, ktoré sú vybavené termostatom s možnosťou navolenia teploty z viacerých teplotných stupňov.
5. Je remoska úspornejšia ako bežná elektrická rúra?
Veľkou výhodou remosky v porovnaní s bežnou rúrou je práve jej energetická úspornosť. Remoska je menšia a všetko v nej vzniknuté teplo je využívané rovno na prípravu pokrmu a nie aj na ohrev mohutnej, objemnej rúry.
Pridajte vašu recenziu