Najlepšie remosky


Autor: Lenka Riganová | 12. 01. 2022

Tieto remosky odporúčame

REMOSKA P32F/01 4l Prima Glass

Remoska Original

Priama nástupkyňa pôvodnej legendárnej Remosky so 60-ročnou tradíciou.

od 119 €

REMOSKA T41/44 Tria

Multifunkčná 3 v 1

Multifunkčná Remoska vo výbave s troma pokrievkami. Umožňuje i pomalé varenie pod tlakom.

od 165 €

ETA Pečenka 0133 90000

Spoľahlivá za dobrú cenu

Obľúbená pečenka značky ETA so spoľahlivým výkonom, za skvelú cenu.

od 89 €

Recenzie remosiek

Uplynulých 15 hodín sme strávili hľadaním, výberom, porovnávaním a hodnotením najlepších elektrických panvíc na pečenie, známych aj pod pojmom remosky či pečenky.

Po dôkladnej analýze sme vybrali 7 najlepších modelov, ktorých recenzie vám dnes prinášame. Nechýba ani praktický návod, na čo sa pri výbere elektrickej panvice na pečenie zamerať a dozviete sa i odpovede na najčastejšie kladené otázky pri výbere remosky.

Ako sme hodnotili

Remosky sú vo svojej podstate jednoduché zariadenia s nenáročnou obsluhou a preto ani ich výber nemusí byť komplikovaný. 

Dôležité je zohľadniť ponúkaný objem, ktorý prezrádza, koľko jedla možno v elektrickej panvici na pečenie naraz pripraviť. 

Netreba zabúdať ani na príkon, od ktorého sa zas odvíja rýchlosť ohrevu remosky a teda v neposlednom rade aj to, ako dlho bude príprava jedla trvať. 

Počas nášho hodnotenia sme sa pozreli aj na kvalitu spracovania a použité materiály. Do úvahy sme vzali i skúsenosti používateľov s danými modelmi, uverejnené na portáloch Heureka.sk a Alza.sk

Víťaz nášho testu sa môže pochváliť odznakom Náš tip. Špičková remoska vhodná aj pre náročných používateľov od nás získala odznak TOP model. A odznak skvelý pomer Cena/výkon patrí modelu so spoľahlivým výkonom a výhodnou cenou. 


Porovnanie remosiek

REMOSKA P32F/01 4l Prima Glass

#1

REMOSKA T41/44 Tria

#2

REMOSKA D52F/10 4 l Dua Glass

#3

ETA Pečenka 0133 90000

#4

Princess 163030

#5

SOGO SS-10011

#6

Tristar PZ-2963

#7

Príkon

580 W

610 W

580 W

475 W

1600 W

1500 W

1500 W

Objem

4 l

4,5 l

4 l

4,3 l

4 l

5 l

1,75 l

Hodnotenie

Plusy

+ kvalitné prevedenie

+ nepriľnavé materiály

odnímateľná rukoväť

prehľadné okienko na pokrievke

stojan vhodný aj na servírovanie

+ multifunkčné využitie

+ hrniec vhodný aj na sporák

vo výbave s troma pokrievkami

kvalitné spracovanie

jednoduché ovládanie

+ vo výbave s dvoma pokrievkami

+ na pečenie aj varenie

vhodná na všetky typy sporákov

kvalitné, odolné spracovanie

objem

+ univerzálne využitie

+ nepriľnavé povrchy

bezpečnostné prvky

veko s okienkom

objem

prijateľná cena

receptár ako darček

+ zaujímavý dizajn

+ indikátor prevádzky

termostat

odnímateľný prívodný kábel

panvica rozdelená na dve časti

+ multifunkčné využitie

nepriľnavé povrchy

možnosť regulácie teploty

veľký objem, vhodná do väčšej rodiny

výhodná cena

+ jednoduché ovládanie

možnosť voľby teploty

nepriľnavé povrchy

všestranné využitie

výhodná cena

Mínusy

- na pokrievke zostávajú odtlačky prstov

- vyššia cena

- vyššia cena

- krátky kábel

- nutnosť predhrievania

- slabšie prevedenie

- objem iba 1,75/len do malých rodín

Cena

119 €

165 €

145 €

89 €

65 €

38 €

25 €

(Zelenou farbou sú vyznačené najvýhodnejšie parametre. Červenou farbou sú vyznačené najmenej výhodné parametre.)


Akciové ponuky remosiek v overených eshopoch

Recenzie jednotlivých modelov

1. REMOSKA P32F/01 4l Prima Glass - Remoska Original

príkon 580 W • objem 4 l • priemer 29 cm • bez časovača • bez možnosti regulácie teploty 

REMOSKA P32F/01 4l Prima Glass

Prvé miesto v našom hodnotení obsadila obľúbená Remoska P32F/01, ktorá má spomedzi všetkých dostupných modelov najbližšie k pôvodnej legendárnej Remoske.

Tento model disponuje misou s objemom 4 litre - je preto ideálny do každej väčšej rodiny. Misa je vyrobená z hliníka a má nepriľnavý teflónový povrch. 

Veľmi dôležitou súčasťou Remosky je i pokrievka z antikorového plechu (vidno na nej však stopy odtlačkov prstov), v ktorej sa nachádza tepelná špirála. Na jej vrchu sú tiež dierky slúžiace na odvádzanie pary, ako aj stojanček pre bezproblémové položenie pokrievky na pracovnú dosku, bez jej poškodenia.

Na pokrievke ďalej nájdete i prehľadné okienko, cez ktoré môžete sledovať prípravu jedla. Remoska je však dostupná aj vo vyhotovení bez okienka. Na pokrievke je tiež napojený odnímateľný prívodný kábel. 

Misa je počas prevádzky uložená na plastovom stojane, ktorý zároveň skvele poslúži aj pri servírovaní. 

Celé ovládanie Remosky prebieha jediným tlačidlom, ktorým sa prístroj zapína i vypína. Remoska teda nemá žiaden termostat ani časovač. Pracuje pri konštantnej teplote v rozmedzí od 160 - 180 °C. Ovládanie Remosky je tak skutočne jednoduché a zvládne ho naozaj každý. 

Príkon modelu s objemom 4 litre je 580 W. V ponuke je ale i Remoska s objemom 2 litre a príkonom 400 W. 

Multifunkčné využitie robí z Remosky naozaj všestranného kuchynského pomocníka, s ktorým možno piecť, dusiť, vysmážať či ohrievať. 

Výhody

  • kvalitné prevedenie
  • nepriľnavé materiály
  • odnímateľná rukoväť
  • prehľadné okienko na pokrievke
  • stojan vhodný aj na servírovanie

Nevýhody

  • na pokrievke zostávajú odtlačky prstov

Orientačná cena

119 €

Hodnotenie

NÁŠ TIP: Vynovenú verziu pôvodnej legendárnej Remosky sme testovali aj u nás v redakcii. Ako sme s ňou boli spokojní? Dozviete sa v našej podrobnej recenzii doplnenej aj o fotografie a video.

2. REMOSKA T41/44 Tria - Multifunkčný model 3 v 1

príkon 610 W • objem 4,5 l • priemer 28 cm • bez časovača • bez možnosti regulácie teploty 

REMOSKA T41/44 Tria

Pre tých, ktorí majú v obľube multifunkčné zariadenia sme vybrali model Remoska 741/44 Tria. Tento prístroj spoľahlivo zastúpi až troch kuchynských pomocníkov.

Ani tu nechýba misa, resp. indukčný hrniec, v ktorom prebieha celá príprava jedla. Je vyrobený z liateho hliníka a má trojvrstvový nepriľnavý povrch. Vďaka tejto výbave je vhodný dokonca aj na sporák a možno ho tak používať i samostatne pri varení. 

Hrniec má využiteľný objem 4,5 l pri varení a 3 l pri pečení. Priemer je 28 cm a výška 13 cm. Opatrený je aj dvoma teplovzdušnými úchytmi odolnými až do teploty 220 °C. Remosku Tria vďaka tomu možno využívať aj pri pečení v rúre.

Oproti prvému modelu má táto Remoska v ponuke až tri špeciálne veká. Prvé veko je s vykurovacím telesom s príkonom 610 W určené na pečenie. Je tiež vybavené prehľadným okienkom a odnímateľným prívodným káblom. 

Ďalšie soft-tlakové veko umožňuje pomalé varenie pod tlakom. Skonštruované je z bezpečnostného tvrdeného skla a má tiež poistný a regulačný ventil. 

Pri používaní Remosky na sporáku zas oceníte sklenenú pokrievku z tvrdeného odolného skla.

Súčasťou príslušenstva je aj stojan z teplotne odolného plastu pre pohodlné uloženie Remosky. 

Vzhľadom na to, čo všetko táto špičková Remoska ponúka, si z nášho hodnotenia právom odnáša titul TOP model a odporúčame ju každému, kto hľadá kvalitné zariadenie.

Výhody

  • multifunkčné využitie
  • hrniec vhodný aj na sporák
  • vo výbave s troma pokrievkami
  • kvalitné spracovanie
  • jednoduché ovládanie
  • odnímateľný kábel

Nevýhody

  • vyššia cena

Orientačná cena

165 €

Hodnotenie

3. REMOSKA D52F/10 4 l Dua Glass - Na pečenie i varenie

príkon 580 W • objem 4 l • priemer 29 cm • bez časovača • bez možnosti regulácie teploty

REMOSKA D52F/10 4 l Dua Glass

Pri originál Remoskách ešte chvíľu zostaneme, pretože modely od tohto populárneho československého výrobcu majú čo ponúknuť. A to platí aj o Remoske D51F/10 4 l.  

Tento elektrický hrniec na pečenie má až štvorlitrový objem, čo znamená, že v ňom pripravíte až 6 porcií jedál. 

Možno ho používať klasicky ako rúru na pečenie, teda po zapojení do elektrickej siete alebo tiež aj ako hrniec na varenie na sporáku.

Na použitie pri pečení slúži veko s vykurovacím telesom (s príkonom 580 W). To je vyrobené z antikorového plechu a na vrchu má sklenené okienko. 

Druhé veko, resp. sklenená pokrievka je zhotovená z tvrdeného bezpečnostného skla a poslúži na zakrytie hrnca počas varenia. 

Hrniec ako taký je vhodný na použitie na všetkých typoch sporákov - indukčných, sklokeramických, plynových či elektrických.  

Ani tento model, rovnako ako všetky ostatné značky Remoska, nemajú vo výbave časovač, ani termostat na reguláciu teploty. Ovládajú sa len za pomoci spínača. 

Výhody

  • vo výbave s dvoma pokrievkami
  • možno použiť na pečenie, ale aj varenie
  • hrniec vhodný na všetky typy sporákov
  • kvalitné, odolné spracovanie
  • objem pre veľkú rodinu

Nevýhody

  • vyššia cena

Orientačná cena

145 €

Hodnotenie

4. ETA Pečenka 0133 90000 - Spoľahlivý model za dobrú cenu

príkon 475 W • objem 4,3 l • bez časovača • bez možnosti regulácie teploty 

ETA Pečenka 0133 90000

Cenovo dostupnejšími alternatívami populárnych Remosiek Original sú tzv. pečenky, pochádzajúce od výrobcu ETA. Z tohto radu sme pre vás vybrali ETA Pečenku 0133 90000. Čo všetko ponúka a čo má spoločné, ale aj odlišné s Remoskami Original?

ETA Pečenka 0133 90000 je rovnako ako Remoska elektrický hrniec určený v prvom rade na pečenie, no pripravované jedlo v ňom tiež možno dusiť či smažiť.

Od Remosky Original sa líši hrncom, ktorý nemá oválny, ale štvorcový tvar. Je potiahnutý teflónovým povrchom, ktorý zabraňuje pripáleniu jedla počas prípravy. 

Hrniec je uložený v stojane, ktorý počas celej doby prevádzky zostáva chladný. Vďaka tomu, ako aj vďaka dvom rukovätiam, ho možno bezpečne používať aj pri servírovaní. 

Samozrejmosťou tejto pečenky je aj štvorcová pokrievka s prehľadným okienkom určeným na kontrolu jedla počas jeho prípravy. 

Pečenka sa zapne iba vtedy, keď je správne "poskladaná", čo môže byť pre niekoho výhodou, no pre iného zas mínusom. Jej súčasťou je totiž bezpečnostná poistka, resp. kolíček, ktorého životnosť je pri častom používaní pečenky otázna. 

Napriek tomuto malému nedostatku musíme konštatovať, že pečenka ETA má naozaj čo ponúknuť a navyše aj za prijateľnú cenu. Preto jej od nás patrí odznak skvelý pomer Cena/výkon.

Výhody

  • univerzálne využitie
  • nepriľnavé povrchy
  • bezpečnostné prvky
  • veko s priehľadným okienkom
  • objem
  • prijateľná cena
  • receptár ako darček

Nevýhody

  • bezpečnostná poistka na umiestnenie veka

Orientačná cena

89 €

Hodnotenie

5. Princess 163030 - Vo výbave s termostatom

príkon 1600 W • objem 4 l • bez časovača • s termostatom

Princess 163030

Ďalšou alternatívou k originálnej Remoske je aj model Princess 163030

Už hneď na prvý pohľad sa od ostatných hodnotených modelov líši svojim dizajnom. Má obdĺžnikový tvar, biele farebné prevedenie a netradičný bambusový podstavec slúžiaci aj na servírovanie.

Misa tejto elektrickej panvice má keramický povrch s nepriľnavou úpravou. Je výnimočná v tom, že jej vnútro je rozdelené na dve časti a možno v nej tak pripravovať dva druhy jedál súčasne.

Panvica má zároveň protišmykovú úpravu, aby sa s ňou manipulovalo nielen pohodlne, ale aj bezpečne. 

V dolnej časti panvice sa nachádza výhrevné teleso s odnímateľným prívodným káblom, na ktorom je umiestnený i termostat. Táto elektrická panvica teda umožňuje (na rozdiel od ostatných hodnotených modelov) i reguláciu teploty. Na termostate však nie sú uvedené presné hodnoty, ale skratky "min, mid a max".

Poklop je vyrobený zo skla, ktoré odolá i vysokým teplotám. Vybavený je tiež otvorom na únik pary. 

Misa má objem 4 l a preto sa hodí predovšetkým do väčších rodín. Príkon tejto elektrickej panvice je 1600 W. 

Výhody

  • dizajn
  • indikátor prevádzky
  • termostat
  • odnímateľnný prívodný kábel
  • panvica rozdelená na dve časti

Nevýhody

  • nutnosť predhrievania

Orientačná cena

65 €

Hodnotenie

6. SOGO SS-10011 - Do veľkej rodiny

príkon 1500 W • objem 5 l • priemer 32 cm • bez časovača • s termostatom 

SOGO SS-10011

Tak a prehupli sme sa ku zariadeniam z tej najnižšej cenovej kategórie. Tu patrí aj model SOGO SS-10011, ktorý dostanete už za cenu pohybujúcu sa okolo 38 €. 

V tejto elektrickej viacúčelovej panvici možno smažiť, dusiť, variť, zapekať či piecť. Dosahuje príkon až 1500 W. 

Pozostáva z troch základných častí - panvice, v ktorej prebieha príprava jedla, pokrievky a stojana. 

Pozrime sa najprv na panvicu. Tá má okrúhly tvar a špeciálny nepriľnavý povrch zabraňujúci pripáleniu jedla. Zároveň je zárukou i jednoduchej údržby. 

Sklenená odolná pokrievka je vybavená ventilačným otvorom určeným na únik pary. 

Veľmi významnou súčasťou je i stojan, ktorý ma dve tepelne odizolované držadlá. Na jeho spodnej časti sa nachádzajú gumové nožičky pre maximálnu stabilitu a bezpečnosť. 

K stojanu sa pripevňuje i regulátor teploty s napájacím prívodom. Termostat možno nastaviť v niekoľkých teplotných stupňoch.

Výhody

  • multifunkčné využitie
  • nepriľnavé povrchy
  • možnosť regulácie teploty
  • veľký objem, vhodná do väčšej rodiny
  • výhodná cena

Nevýhody

  • slabšie prevedenie

Orientačná cena

38 €

Hodnotenie

7. Tristar PZ-2963 - S malým objemom

príkon 1500 W • objem 1,75 l • priemer 30 cm • bez časovača • s termostatom 

Tristar PZ-2963

Výber najlepších remosiek uzatvárame modelom Tristar PZ-2963. Ten je vhodný predovšetkým pre menej náročných používateľov, ktorí hľadajú jednoduché zariadenie za výhodnú cenu. 

Táto elektrická panvica sa od prechádzajúcich modelov líši v prvom rade menším objemom, konkrétne 1,75 l, čo značí jej využitie pre jednotlivca či dvojčlennú rodinu.

Disponuje výhrevným telesom s príkonom 1500 W a možnosťou nastavenia teploty v piatich teplotných stupňoch - v rozmedzí od 110 - 280 °C. 

Tvoria ju tri časti - sklenená pokrievka s otvorom na odvádzanie prebytočnej pary, stojan a samotná panvica. 

Za zmienku rozhodne stojí i nízka cena okolo 25 €, za ktorú táto spoľahlivá elektrická panvica na pečenie môže byť vaša. 

Výhody

  • jednoduché ovládanie
  • možnosť voľby teploty
  • nepriľnavé povrchy
  • všestranné využitie
  • výhodná cena

Nevýhody

  • objem iba 1,75/len do malých rodín

Orientačná cena

25 €

Hodnotenie

Ako vybrať remosku?

Hodnotenia recenzie remosiek

Remoska je pomerne jednoduchý kuchynský spotrebič, ktorý najčastejšie pozostáva len z troch častí. Veľmi jednoducho sa ovláda a jej zapnutie, ako aj vypnutie, prebieha spravidla stlačením jediného tlačidla. 

Aj napriek svojej jednoduchosti však disponuje viacerými dôležitými parametrami, ktoré pri výbere vhodného modelu do vašej kuchyne treba zvážiť. Ide napríklad o objem, veľkosť, ale aj príkon. 

Čo všetko si teda pri výbere remosky všímať, aby ste si zaobstarali model, ktorý bude zodpovedať vašim požiadavkám?

Čo je remoska a z čoho pozostáva?

Možnože patríte k mladším ročníkom a s remoskou ako takou doteraz nemáte žiadne skúsenosti. V tom prípade by ste mali vedieť, že ide o elektrické zariadenie, ktoré možno v podstate prirovnať k rúre.

Na rozdiel od klasickej rúry je však remoska kompaktnejšia a v prípade potreby ju možno jednoducho preniesť. Má nižšiu spotrebu energie a je teda úspornejšia. 

Možno v nej piecť, zapekať, smažiť, ale tiež dusiť či rozmrazovať a ohrievať.

Remoska Original je československým vynálezom, ktorý bol prvýkrát vyrobený v roku 1957 a registrovanú ochrannú známku získal o sedem rokov neskôr.

Aj napriek tomu, že originál je iba jeden, názov "remoska" sa uchytil natoľko, že sa ním dnes zvyknú označovať všetky zariadenia tohto typu (pekáče s vyhrievaným dnom).

Remoska a jej časti 

Panvice na pečenie pozostávajú z troch častí, a to hrnca, veka a stojana

Do stojana sa vkladá hrniec s vekom. Úlohou stojana je tiež oddeliť horúcu časť remosky od povrchu, na ktorom je položená a predísť tak prípadnému popáleniu. Práve stojan zostáva počas celej prevádzky remosky najchladnejší. 

Pre jednoduchú manipuláciu s remoskou nájdete na stojane praktické úchytky. 

V hrnci už prebieha samotná príprava jedla. Hrnce remosiek bývajú vyrobené z hliníka a potiahnuté teflónom, ktorý má vynikajúce nepriľnavé vlastnosti. 

Odnímateľné veko predstavuje veľmi podstatnú časť remosky, keďže v ňom je zabudovaná tepelná špirála. Nachádza sa na ňom tiež spínač na zapnutie a vypnutie zariadenia. 

Kombík zistil

Kombík radí

Remoska prerazila aj vo svete, konkrétne v Anglicku. Na svoje narodeniny ju dostal dokonca aj princ Charles. 

Ako vybrať remosku? Čo všetko si pri kúpe všímať?

Pri výbere remosky myslite v prvom rade na jej veľkosť a objem, ale tiež na príkon, ponúkané funkcie či použité materiály. Len tak si totiž zaobstaráte model vhodný do vašej domácnosti. 

Objem

Objem je pri výbere remosky jedným zo základných kritérií a odvíja sa od veľkosti vašej rodiny, resp. od množstva jedla, ktoré v remoske plánujete naraz pripravovať. 

To znamená, že čím väčšia rodina, tým viac jedla a teda pri pečení nepochybne oceníte remosku s veľkým objemom. Platí, že modely s objemom okolo 4 l sú vhodné pre troj- až štvorčlenné rodiny. 

Jednotlivci či dvojčlenné rodiny si zas vystačia s modelom s objemom 2 l. 


Príkon

Keď už viete, aký objem remosky potrebujete, pozrime sa spoločne na príkon. Ten je udávaný vo wattoch, pod označením W. 

O príkone by ste tiež mali vedieť, že súvisí priamo s objemom remosky. Teda čím väčšia remoska, tým väčší i príkon a to platí aj opačne. A teda čím väčší príkon, tým tiež vyššie náklady na elektrickú energiu. 

Väčšie modely majú zväčša príkon pohybujúci sa v rozmedzí od 550 po 600 W. Menšie modely zas disponujú príkonom okolo 400 W. 


Tvar hrnca

Najčastejšie sa môžete stretnúť s remoskami okrúhleho tvaru. Ich výhodou je, že sa v nich jedlo neprichytáva po rohoch tak, ako pri remoskách štvorcového či obdĺžnikového tvaru. 


Rozmery a hmotnosť

Pri výbere by ste nemali zabúdať ani na rozmery remosky a jej hmotnosť.

Tieto parametre sú dôležité najmä v prípade, že máte menšiu kuchyňu a málo úložného priestoru, ale aj v prípade, že plánujete remosku prenášať, napríklad na chatu. 


Funkcie

Remosky, elektrické hrnce na pečenie či tzv. pečenky sú jednoduché zariadenia, ktoré neponúkajú nejaké extra funkcie. Aj napriek tomu sa však jednotlivé modely môžu od seba navzájom líšiť nasledovnými vlastnosťami: 

  • Odnímateľný kábel - najnovšie modely už zvyčajne umožňujú odpojiť kábel od veka, vďaka čomu môžete remosku pohodlne položiť na stôl a servírovať z nej a zároveň ju i jednoduchšie uskladníte. 
  • Veko s prehľadným okienkom - niektoré modely majú na veku i priehľadné okienko, ktoré umožňuje mať prípravu jedla neustále pod kontrolou. 
  • Soft-tlakové veko - remosku s týmto druhom veka budete môcť používať pri pomalom varení pod tlakom. 
  • Hrniec s viacúčelovým využitím - niektoré hrnce na pečenie umožňujú použiť nádobu napríklad aj pri varení na sporáku či pri pečení v klasickej rúre. 
  • Termostat - vďaka termostatu môžete regulovať teplotu v remoske

Tip od experta

"Elektrickú panvicu využijete nielen doma, ale aj na chate alebo počas kempovania. Niektoré modely elektrických panvíc majú protišmykové podložky, veko s výfukom pary alebo napríklad praktický stojan."


Alza.sk

Ako remosku správne používať?

Použitie remosky je naozaj veľmi jednoduché, dokonca jednoduchšie ako použitie klasickej rúry. 

Stačí do remosky vložiť jedlo, prikryť vekom, zapojiť do elektrickej siete a stačiť spínač. To je celé. Nie je nutné žiadne predhrievanie, ani nastavovanie teploty či nejakého programu. 

Drvivá väčšina remosiek totiž neumožňuje reguláciu teploty, počas prevádzky vždy pracuje pri teplote od 160 - 180 °C. Táto teplota je ideálna pri príprave väčšiny pokrmov a surovín.

Elektrický hrniec na pečenie tiež nie je vybavený žiadnym časovačom - čas prípravy si preto treba odsledovať. V porovnaní s bežnou rúrou je absencia tejto vlastnosti pre mnohých používateľov nevýhodou. 

A teraz pár praktických rád k používaniu remosky. Remosku by ste nikdy nemali predhrievať, teda nemala by bežať prázdna. Dôležité je tiež jej primerané naplnenie, odporúča sa do cca 2/3 výšky remosky. Jedlo by sa určite nemalo dotýkať veka. 

Rovnako ako bežnú rúru ani remosku by ste počas prevádzky nemali zbytočne otvárať. 

Ak potrebujete jedlo premiešať, rozhodne nesiahajte po kovových predmetoch. 

Prečo sa rozhodnúť pre elektrický hrniec na pečenie? Remoska a jej výhody

  • Elektrické hrnce na pečenie sa jednoducho obsluhujú, pri ich používaní sa nemusíte trápiť nastavením správneho programu či teploty. Ľahko si s ňou poradia aj menej skúsení kuchári či začiatočníci. 
  • Remosky sú v porovnaní s klasickou rúrou energeticky úspornejšie. 
  • Pripravované jedlo v nich možno nielen piecť, ale aj dusiť, smažiť či zohrievať.
  • Elektrické hrnce na pečenie, tzv. pečenky sú kompaktné, jednoducho sa uskladňujú i prenášajú. 

Najčastejšie kladené otázky pri výbere remosky

1. Akú remosku si vybrať?

Na trhu nájdete mnoho elektrických hrncov na pečenie, ktoré sa od seba zvyčajne odlišujú ponúkaným objemom a teda i príkonom, taktiež dizajnom a v neposlednom rade i cenou. 

Vyberať môžete z viacerých moderných modelov Remosky Original, ktoré sú nástupcami legendárnej československej Remosky. Práve tieto remosky sa v súčasnosti tešia najväčšej popularite, keďže pochádzajú z rúk výrobcu, ktorý stojí za Remoskou, akú si mnohí pamätáme ešte z naších čias. 

V ponuke sú vak aj elektrické hrnce na pečenie, tzv. pečenky od výrobcu ETA či GUZZANTI. 

Bez ohľadu na to, pre ktorú značku sa rozhodnete, myslite na základné parametre. Vyberajte podľa veľkosti vašej rodiny, ale i veľkosti vašej kuchyne či vlastností, ktoré u vášho nového pomocníka uvítate. 


2. Čo všetko možno v remoske pripravovať?

Remoska má multifunkčné využitie a pripravíte v nej toho naozaj dosť - či už mäso podľa vašej chuti, zapečené cestoviny, koláče, buchty, pizzu, ryby, zeleninu, ryžu, zemiaky a mnoho ďalšieho.  


3. Aké programy elektrický hrniec na pečenie ponúka? 

Elektrické hrnce na pečenie, alebo aj pečenky či remosky, neponúkajú žiadne programy. Možno ich iba vypínať a zapínať, ide teda o naozaj jednoduché zariadenia, čo je v podstate ich výhodou. 


4. Umožňuje remoska reguláciu teploty? 

Väčšina remosiek neumožňuje reguláciu teploty. Pracujú totiž s teplotou od 160 do 180 °C, ktorá je považovaná za ideál na prípravu drvivej väčšiny pokrmov. 

Nájdu sa však aj také modely, ktoré sú vybavené termostatom s možnosťou navolenia teploty z viacerých teplotných stupňov. 


5. Je remoska úspornejšia ako bežná elektrická rúra?

Veľkou výhodou remosky v porovnaní s bežnou rúrou je práve jej energetická úspornosť. Remoska je menšia a všetko v nej vzniknuté teplo je využívané rovno na prípravu pokrmu a nie aj na ohrev mohutnej, objemnej rúry.  


Pridajte vašu recenziu

avatar